Fonds Tilburg Akkoord 2.0 goed van start

In december is de eerste bijeenkomst geweest van de adviescommissie die de aanvragen voor het Fonds Tilburg Akkoord 2.0 beoordeelt. Voor deze keer waren er al drie aanvragen ingediend en Fabiola Dap, Auke Blaauwbroek en Pieter Jansen gingen in gesprek met de aanvragers.

Vooraf was er uitgebreide informatie aangeleverd en de aanvragers kregen nog even kort de gelegenheid hun initiatief toe te lichten. Daarna stelde de commissie verdiepings- en verhelderingsvragen aan Hein van de Hurk van Groeituin013, Marc Smulders van Inkluis en Tanja Davans van Broodje Aap & Linke Soep. Hun initiatieven dragen stuk voor stuk bij aan de doelstelling van het Tilburg Akkoord 2.0.

De drie aanvragers in het kort

De eerste aanvraag kwam van Groeituin013; een nieuw in te richten locatie in Stadsbos013 voor de Stadstuinderij die nu nog gevestigd is aan de Piushaven. Groeituin013 richt zich op stadslandbouw als middel om mensen sociaal te activeren en te verbinden.
De tweede aanvrager, Broodje Aap & Linke Soep wil zich van sociaal project door ontwikkelen naar een sociale onderneming en een professionaliseringsslag maken. Daarnaast willen ze zich graag vestigen in een van de pactwijken dus in de buurt van hun deelnemers.
Als derde presenteerde samenwerkingsverband Inkluis hun plannen voor het ontwikkelprogramma ‘Op Sterke Benen’, een programma voor jonge, Tilburgse sociale ondernemers in de vorm van coachingcirkels en trainingen om zo te werken aan de volhoudbaarheid van de initiatieven zodat ze letterlijk sterke benen krijgen.

De adviescommissie was enthousiast over alle drie de aanvragen en heeft ze dan ook gehonoreerd. Deze initiatiefnemers zijn goed bezig met het mooier maken van onze stad!

Heb jij een idee of initiatief? Neem contact op!

Heb jij ook een idee of initiatief waarmee je op een zinvolle manier bij wilt dragen aan de leefbaarheid van de stad? Neem dan contact op met Tussenheid013. Wij ondersteunen sociaal ondernemende (Til)burgers die de wereld een stukje mooier willen maken. Met een kernteam van vier mensen slaan we bruggen om mooie ideeën te laten groeien tot volhoudbare initiatieven. Met deskundigheid, advies en een groot netwerk ondersteunen wij mensen met mooie dromen voor de stad. Niet altijd gaat het daarbij om financiering maar als dat wel nodig is, kunnen wij je ook helpen om een aanvraag te doen bij Fonds Tilburg Akkoord 2.0.

Meer weten? Bekijk onze website tussenheid013.nl of volg ons op Facebook en Linkedin.