NETWERKORGANISATIE

Waarom Tussenheid 013

Regio 013 kent een groot creatief, sociaal en ondernemend klimaat waarin steeds meer (Til)burgers ZINgevend willen bijdragen aan de leefbaarheid van onze stad. Wij slaan bruggen om iedereen mee te laten doen.

Tussenheid013 Tilburg foto meeting-02

Steeds meer mensen werken met trots aan de stad - Stadsmakers!

Dat is goed nieuws want deze stadsmakers dragen bij aan het versterken van de sociale cohesie en de sociaal innovatieve cultuur die onze stad zo typeert!

De overheid wil dat we als burgers meer gaan participeren. De uiteindelijke uitvoering en inbedding van deze participatie en van de burgerinitiatieven blijkt vaak nog ingewikkeld. Het gaat om een juiste balans tussen de  waarden: draagvlak, impact en legitimiteit.

TUSSENHEID 013

Wie zijn wij

De netwerkorganisatie Tussenheid013 bestaat uit een compacte kerngroep van vier leden. De flexibele schil rondom de kerngroep bestaat uit belangrijke sleutelfiguren uit de stad, experts uit andere burgerinitiatieven en uit relevante mensen van de gemeente en andere maatschappelijke organisaties. 

Gijs Bax

Adviseur, verbinder
De overheid wil dat mensen meer het heft in handen nemen, dat ze regie voeren en dat ze meedoen. Komen mensen in actie dan is diezelfde overheid vaak onbedoeld de grootste tegenmacht. Vanuit mijn jarenlange ervaring bij de gemeente, zowel als raadslid en als ambtenaar, kan ik initiatieven ondersteunen en helpen de weg te vinden in de bureaucratie. De mooiste en beste ideeën komen uit buurten en wijken zelf. Mijn principe is dat bureaucratie zich moet plooien naar de initiatieven en niet andersom. Dat levert goede en nieuwe energie op. Goede voorbeelden hiervan zijn In den Boomtak, Stoom013, Tonnekes Rijdende Winkel en de Stadstuinderij. Maar dat is slechts een kleine greep uit de hoeveelheid initiatieven die Tussenheid013 sinds 2015 heeft mogen helpen.

Sabine van Baal

Adviseur, verbinder
De huidige maatschappelijke transitie zorgt ervoor dat er grote druk komt te staan op organisaties en individuen en dat slim samenwerken cruciaal is om ons te onttrekken uit het paradigma van wantrouwen en kapitalisme. Willen we ons welzijn verbeteren en opgewassen zijn tegen de toekomstige ecologische, economische en sociologische uitdagingen, dan zullen we vanuit verbinding, vertrouwen, vrijheid en duidelijke verantwoordelijkheden onze samenleving moeten inrichten. Samen zullen we de prestatiemaatschappij moeten omzetten naar een maatschappelijke prestatie waarin we gelijke kansen creëren voor iedereen! En als dat ergens kan, dan is dat in Tilburg! Vanuit mijn HRM en sociologie achtergrond help ik toffe Tilburgers hun dromen om te zetten naar werkelijkheid, door de inzet van mijn grote en rijke netwerk en door mijn talent hun identiteit en richting precies te zien en uit te dagen.

José Schoormans​

Adviseur, verbinder
Je kan kijken naar verandering of je kan zelf verandering creëren. Dat laatste doe ik het liefst. Mensen met mooie dromen die Tilburg mooier maken, help ik graag door ze op een ondernemende wijze te ondersteunen, om van een idee een plan en een initiatief te maken. De meeste ervaring heb ik opgedaan binnen het bedrijfsleven en als zelfstandig adviseur en projectmanager in innovatie en verandering. Dat biedt een goede basis om met netwerk en deskundigheid initiatiefnemers te ondersteunen. Ik woon al een tijd niet meer in Tilburg, maar ik ben erg dankbaar dat ik eraan mag bijdragen dat Tilburg een nog mooiere en inclusievere stad wordt.

Brigit Moonen​

Organisator, ondersteuner
Mensen maken de stad. Soms hebben ze een geweldig idee maar lopen ze vast. Het is een uitdaging om ze dan weer op het juiste spoor te zetten, zodat ze uiteindelijk op eigen initiatief weer door kunnen met hun plannen om Tilburg nét een beetje mooier te maken. Ik help daar graag bij door het organiseren van ontmoetingen, het regelen van facilitaire zaken, door de juiste informatie te verzamelen en kennis te delen. Zo ondersteun ik de mensen in ons team, zodat zij zorgeloos hun tijd kunnen besteden aan het adviseren van toffe initiatieven!

Netwerken

Tussenheid013 neemt zelf actief deel aan relevante netwerken in de stad. Tussenheid013 is gehuisvest bij TIWOS in de Stationstraat. Niet alleen omdat TIWOS een belangrijke partner is, maar ook omdat we op deze manier dankbaar gebruik maken van de overvloed aan ruimte die ons wordt aangeboden, te midden van de bewoners van Tilburger.

Partners:

unnamed-2
unnamed
SWP-logo-voor-mobiele-website2
logo
RSboksMLWzyX68Nxjc8ZW0QHfz1sK7dx_Tiwosjpg
Gemeente_Tilburg
logo_MOM
Logo_MCSI
image
contour-de-twern-logo