Van Ut Rooie Bietje naar Un Bietje Groen

Stichting Un Bietje Groen gaat vanaf 1 januari 2021 het terrein van voorheen Ut Rooie Bietje aan de Koningshoeven in Tilburg in gebruik nemen als een plek voor ondernemers, om te kunnen bouwen aan een lokale community op het gebied van duurzame voeding, verantwoorde land- en tuinbouw en alles wat daarmee verwant is.

Un Bietje Groen is er voor ondernemende mensen die zich herkennen in trefwoorden als groen, duurzaam, lokaal, circulair, educatief en maatschappelijk betrokken en levert daarmee een bijdrage aan een duurzame, groene stad. Naast het op- en uitbouwen van het eigen bedrijf gaan de ondernemers ook een gezamenlijk programma ontwikkelen waarin educatie en de belangstelling voor de natuur en de mens centraal staat.

Er wordt nu al volop gewerkt door een aantal ondernemers en vrijwilligers om het terrein aan de Koningshoeven in te richten, zoals : Marcel Horck (stadsimker Beezzzz), Nina Hovers (Te Gekke Etentjes)) Jacqueline van Eerd (ZuiderZwam oesterzwammenkwekerij) Wieke Bout (Samen De Tuin In), Brigitte van Schooten (Art of Tea), Erik Cornelissen (Het Kerstbomenhotel), Marieke Donders & Tamira Waszink (De Pronktuin – voedingscoaching, schooltuin en bijzondere gewassen) en Michael Wirken (Bamboeteelt).

Er is nog ruimte op het land te huur voor ondernemende mensen die zich herkennen in het profiel van Un Bietje Groen. Voor meer informatie kunnen die contact opnemen via unbietjegroen@gmail.com