Wormenhotels013

Meest circulaire burgerinitiatief van Brabant

Het Tilburgse project Wormenhotels013 wint de prijs voor het beste circulaire bewonersinitiatief van Brabant. Deze aanmoedigingsprijs is in het leven geroepen door de Brabantse Milieufederatie (BMF) om circulaire initiatieven te steunen en anderen te inspireren om zich ook in te zetten voor een duurzame toekomst van Brabant. Stichting Op Groene Voet heeft voor de Wormenhotels013 een bijdrage ontvangen van het Fonds Tilburg Akkoord2.0

Wormenhotels013 is een van de vele circulaire bewonersinitiatieven die Brabant rijk is. Met het project plaatst Stichting Op Groene Voet wormenhotels op drie Tilburgse scholen. Leerlingen kunnen hierin hun groente- en fruitresten kwijt, waarna speciale tijgerwormen er vervolgens compost van maken. Zo worden voedselresten omgezet in een bruikbare grondstof.

Bron: Brabantse Milieu Federatie

“Circulair zijn is jong geleerd vinden ze hier in Tilburg en daar zijn wij het helemaal mee eens”, zegt Femke Dingemans, directeur Brabantse Milieufederatie. “Dit project heeft een prachtige uitstraling en mijn wens is dat deze ‘wormenhotels’ straks bij nog meer scholen staan. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de horeca, bedrijfskantines of verpleeghuizen.”